Oferta Kalendarze

KALENDARZE ŚCIENNE KWADRAT 33X33 13 99 zł (z VAT 23%) KUCHN I A POLSKA KA ENDARZ 2025 2025 Bigos to sercepolskiej kuchni,bogate danie z kapusty kiszonej,mięsa igrzybów. Składniki: 1 kg kapusty kiszonej, 500gmieszankimięsnej(wołowina, wieprzowina, kiełbasa), 200g suszonychgrzybów, 2 cebule,2 ząbki czosnku, 150g koncentratupomidorowego, sól,pieprz, liść laurowy, ziarna jałowca,majeranek. Przygotowanie: Kapustępłuczemy, siekamy.Mięso kroimy,obsmażamy z cebulą i czosnkiem. Grzybymoczymy,dodajemydomięsa wraz z kapustą.Wszystkodusimyok.2-3 godziny,dodając koncentratpomidorowy, przyprawy.Bigos z każdymdniem staje się smaczniejszy, łączącgłębię smaków mięsa, kwasowość kapusty i aromat grzybów.Podawany z chlebem, stanowi esencjępolskiej tradycji kulinarnej. Maj2025 May Tydzień 18 19 20 21 22 cz pt so n pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt so 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela 14 31 Grażyny Ireny 1 Franciszka Władysława 2 Jakuba Ryszarda 3 Izydora Wacława 4 Ireny Wincentego 5 Izoldy Celestyna 6 15 Jana Rufina 7 Julii Dionizego 8 Marii Dymitra 9 Makarego Michała 10 Filipa Leona 11 Juliusza Zenona 12 Niedziela Palmowa Marcina Przemysława 13 16 Justyna Waleriana 14 Anastazji Wacławy 15 Bernadety Cecyliana 16 Roberta Rudolfa 17 Alicji Bogusławy 18 Leona Tymona 19 Wielkanoc Agnieszki Czesława 20 17 Poniedziałek Wielkanocny Bartosza Feliksa 21 Kai Łukasza 22 Jerzego Wojciecha 23 Fidelisa Horacego 24 Jarosława Marka 25 Marii Marzeny 26 Felicji Teofila 27 18 Walerii Pawła 28 Katarzyny Rity 29 Donata Mariana 30 1 2 3 4 KWIECIEŃ 2025 Tarta ze świeżymiowocami to idealny deserna letniepopołudnie. Składniki: ciasto -200gmąki,100gmasła, 50g cukrupudru,1 jajko; krem -250ml śmietanki kremówki, 2 łyżki cukrupudru, 1 łyżeczkaekstraktu zwanilii; nawierzch -mieszankaulubionych świeżychowoców (truskawki,maliny, kiwi,borówki). Przygotowanie: Zagniatamy ciasto zmąki,masła, cukru i jajka,wykładamynim formędo tarty, pieczemy20minw180°C.Śmietankę ubijamy z cukrem iwaniliąnagęsty krem, wykładamynawystudzone ciasto.Na kremieukładamy świeżopokrojoneowoce. Tarta ze świeżymiowocami zachwyca kolorowymwyglądem i lekkością smaku, będącdoskonałym zakończeniem każdego posiłku. Wrzesień2025 September Tydzień 36 37 38 39 40 pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt so n pn wt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela 31 28 29 30 31 Justyny Jarosława 1 Kariny Euzebiusza 2 Lidii Augusta 3 32 Dominika Jana 4 Marii Emila 5 Sławy Jakuba 6 Doroty Kajetana 7 Cypriana Dominika 8 Ireny Romualda 9 Borysa Wawrzyńca 10 33 Klary Ligii 11 Innocentego Lecha 12 Diany Hipolita 13 Alfreda Euzebiusza 14 Wniebowzięcie NMP Marii 15 Joachima Rocha 16 Jacka Mirona 17 34 Heleny Bronisława 18 Bolesława Jana 19 Bernarda Samuela 20 Joanny Kazimiery 21 Marii Cezarego 22 Apolinarego Filipa 23 Bartłomieja Jerzego 24 35 Patrycji Józefa 25 Adrianny Konstantego 26 Cezarego Teodora 27 Patrycji Augustyna 28 Beaty Sabiny 29 Róży Feliksa 30 Ramony Rajmunda 31 SIERPIEŃ 2025 Pieczonakaczka z jabłkami i śliwkami towykwintnedanie, łączące soczystośćmięsa z słodycząowoców. Składniki: 1 kaczka, 4 jabłka, 200g śliwek, sól,pieprz,majeranek. Przygotowanie: rozpoczynamyod umycia kaczki,następnienacieramy ją solą,pieprzem imajerankiem.W środek wkładamypokrojone jabłka i śliwki, którenadadząmięsuwyjątkowego aromatu.Pieczemywpiekarniku nagrzanymdo180°Cprzezokoło 2godziny, regularniepolewając sosem. Dzięki temu kaczka staje się chrupiąca z zewnątrz iniezwykle soczysta w środku. Idealnanaelegancką kolację, zachwyci każdegomiłośnika wyrafinowanych smaków. STYCZEŃ Luty2025 February Tydzień 5 6 7 8 9 so n pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela 1 30 31 NowyRok Mieczysława 1 Grzegorza Izydora 2 Danuty Genowefy 3 Anieli Elżbiety 4 Hanny Szymona 5 2 TrzechKróli 6 Lucjana Rajmunda 7 Mścisława Seweryna 8 Marceliny Marcjanny 9 Danuty Wilhelma 10 Honoraty Matyldy 11 Grety Arkadiusza 12 3 Bogumiły Weroniki 13 Niny Feliksa 14 Arnolda Pawła 15 Marcelego Waldemara 16 Antoniego Jana 17 Małgorzaty Piotra 18 Henryka Mariusza 19 4 Fabiana Sebastiana 20 Agnieszki Jarosława 21 Anastazego Wincentego 22 Ildefonsa Rajmunda 23 Felicji Franciszka 24 Miłosza Pawła 25 Pauliny Tymoteusza 26 5 Anieli Przybysława 27 Radomira Walerego 28 Franciszka Zdzisława 29 Martyny Macieja 30 Marceli Ludwika 31 1 2 2025 Szaszłyki zgrilla to idealnedaniena letnie spotkaniana świeżympowietrzu. Składniki: 500gpiersi z kurczaka, 2 czerwonepapryki,2 cebule, 200gpieczarek, marynata -3 łyżkioliwy zoliwek, sok z1 cytryny,2 ząbki czosnku, sól,pieprz,ulubione zioła. Przygotowanie: Mięso kroimyw kostkę,marynujemy woliwie, soku z cytryny,posiekanym czosnku, soli,pieprzu i ziołachprzezmin. 2godziny.Warzywa ipieczarki kroimy na kawałki.Napatyczkido szaszłyków nadziewamynaprzemian kawałkimięsa, papryki, cebuli ipieczarek.Grillujemyna średnimogniu,obracając, ażmięsobędzie soczyste i złociste.Szaszłyki zgrilla to połączenie soczystegomięsa igrillowanychwarzyw,pełne aromatów i smaków lata. Lipiec2025 July Tydzień 27 28 29 30 31 wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz pt so n pn wt śr cz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela 22 26 27 28 29 30 31 Jakuba Konrada 1 23 Erazma Piotra 2 Karola Leszka 3 Kwiryny Franciszka 4 Walerii Bonifacego 5 Klaudiusza Norberta 6 Roberta Wiesława 7 ZieloneŚwiątki Maksyma Seweryna 8 24 Pelagii Felicjana 9 Małgorzaty Bogumiła 10 Barnaby Feliksa 11 Janiny Leona 12 Antoniego Lucjana 13 Elizy Bazylego 14 Jolanty Wita 15 25 Aliny Anety 16 Laury Alberta 17 Elżbiety Marka 18 BożeCiało Gerwazego Protazego 19 Bogny Florentyny 20 Alicji Alojzego 21 Flawiusza Tomasza 22 26 Wandy Zenona 23 Danuty Jana 24 Doroty Łucji 25 Jana Pawła 26 Maryli Władysława 27 Ireneusza Leona 28 Pawła Piotra 29 27 Emilii Lucyny 30 1 2 3 4 5 6 CZERWIEC 2025 KUCHNIA POLSKA Wydawca:O-presssp.zo .o. www.calendar.com.pl Luty Styczeń Marzec Maj Kwiecień Czerwiec Sierpień Lipiec Wrzesień Listopad Październik Grudzień KUCHANIA POLSKA kalendarz ścienny kwadrat format: 330 x 330 mm ilość stron: 16 oprawa: spirala cena detaliczna (brutto z VAT 23%): 13,99 zł 2025 24

RkJQdWJsaXNoZXIy NDI0NjA=